Colruyt lanceert iphone app – begin van een retail app war?

Waarom zelf nog naar de winkel gaan om je inkopen te doen? Zo passé! Colruyt lanceerde enkele dagen geleden zijn Collect&Go iphone app, waarmee je online je boodschappenlijstje kan doorgeven en laat klaarzetten door het winkelpersoneel.

Eerder dit jaar bracht Delhaize reeds een applicatie op de markt, in navolging van Albert Heijn en Hoogvliet in Nederland, maar die is minder volledig dan de iOS app van Colruyt.

Is hiermee nu een retail app strijd ontketend?


 

Collect&Go app features

De Collect&Go service van Colruyt bestaat reeds langer, maar met de Collect&Go app heb je nu veel meer mogelijkheden. Je kan simpelweg een boodschappenlijst aanmaken en aanvullen door te bladeren door het aanbod. De rode prijzen en extra kortingen zijn daarbij ook zichtbaar. Een andere leuke feature is de mogelijkheid om de streepjescode van producten te scannen waarna die onmiddellijk in je boodschappenlijstje worden gezet. Je kan je lijst doorsturen naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt en je producten daar afhalen.

Minpunt: de app is voorlopig enkel nog maar beschikbaar voor iPhone gebruikers. Op Twitter lezen we echter dat een Android app gepland is voor het najaar. Bovendien kunnen nieuwe gebruikers zich niet registreren vanuit de app.

 

Delhaize

Delhaize was dan wel voorloper met haar app, maar in vergelijking met die van Colruyt ontbreken er zeer veel features. Zo kan je niet mobiel bestellen. De ‘Delhaize direct’ knop voldoet dan ook niet aan de verwachtingen van de consument. Wat je hier wel kan doen is bekijken hoe je op het internet je aankopen kan bestellen en waar de Delhaize winkels zich bevinden. Je kan je lijstje delen en spaarpunten toevoegen.

Hoe zal Delhaize reageren op de Colruyt app? En wat zullen andere supermarktketens zoals Carrefour doen? Ook kijken we uit naar nieuwe features voor de Collect&Go app, zoals een integratie van Colruyt recepten. Zo kunnen we nóg meer tijd besparen.

2 Comments
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *