Carlsberg onderwerpt vrienden aan een test in knappe campagne

Biermerken lijken wel een patent te hebben op het uithalen van grapjes in reclamecampagnes. Enkele weken geleden nog kwam Heineken in het nieuws met een knappe campagne om zich in de kijker te zetten als top employer. Eerder deden ze al voetbalgekke Italianen geloven dat ze een belangrijke voetbalmatch in de Champions League moesten missen.

Nu is het de beurt aan Carlsberg om een grap uit te halen. Ook hier staan real life personen in het middelpunt van de campagne. In de video Carlsberg puts friends to the test laat het merk mensen uittesten hoe ver ze zouden gaan om hun vrienden in nood te helpen. Ze krijgen allen een telefoon van hun vriend in het midden van de nacht, met de boodschap dat ze hen dringend uit de nood moeten helpen. Of ze op die vraag ingaan, kan je zien in de onderstaande video.

Campagne met app

Bij de video hoort natuurlijk een campagne, die het merk Carlsberg opnieuw in de schijnwerpers moet zetten. De campagne wordt vergezeld van een app, waarin je zelf je vrienden kan vragen hoever ze zouden gaan voor jou. Misschien een beetje te simpel als vervolg van een video waarin de spanning naar een hoogtepunt wordt geleid.

Net zoals bij elke campagne kan je je ook nu weer afvragen in hoeverre de opzet van de video niet te karikaturaal werd aangepakt, en of de mensen die uiteindelijk het middelpunt van de video vormen, effectief van niets op de hoogte waren.

Toch lijkt de campagne zijn doel niet voorbij te schieten. Op de sociale media wordt de campagne ondertussen al druk gedeeld, en ook op Amerikaanse blogs zagen we de campagne al voorbijkomen. Niet slecht voor een campagne van Belgische makelij. De video werd immers opgezet door Belgisch reclamebureau Duval Guillaume.

Executive Summary

Carlsberg puts friends to the test
Carlsberg test uit hoever mensen zouden gaan om hun vrienden uit de nood te helpen in deze knappe campagne.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *