Binnenkort ook video-ondersteuning voor Instagram?

video-ondersteuning voor InstagramDonderdag 20 juni 2013 houdt Facebook een persevenement. Er wordt druk gespeculeerd welk (nieuw) product Facebook zal voorstellen. Eerst deden er geruchten de ronde dat Facebook op de proppen zou komen met een eigen nieuwsreader. Nu waait het gerucht op dat Instagram uitgebreid zal worden met video-ondersteuning.

Facebook persevenement

In de media wordt druk gespeculeerd en gediscussieerd over het Facebook-evenement. Zo dacht TechCrunch eerder dat de sociaalnetwerksite bezig was met een eigen nieuwsreader. De website ving ondertussen de geruchten op omtrent Instagram. Ze kregen deze informatie van een anonieme bron binnen Facebook, maar hoe betrouwbaar deze bron is weet enkel TechCrunch.

Facebook test video

Om dit gerucht te ondersteunen kunnen we ook teruggrijpen naar Reuters-journalist Matthew Keys. Enkele maanden geleden schreef hij dat er bij Facebook intern getest werd met video. Het was echter niet bekend of het om een nieuwe app zou gaan of dat het om een update van Instagram ging. Bovendien staat er op de uitnodiging voor het persevenement te lezen: “Een klein team heeft aan een groot idee gewerkt”.

Instagram geduchte concurrent voor Vine?

Facebook lijkt hiermee in te spelen op het succes van de video-app Vine. Deze app wordt door veel gebruikers gezien als een leuk alternatief voor het versturen van tweets of afbeeldingen. Een logische stap voor Instagram? Misschien wel, alleszins een slimme zet. De twitter-app Vine, voor het delen van korte filmpjes, is razend populair. Na de lancering van de app op Android explodeerde het delen van korte fimpjes. In een mum van tijd steeg het aantal gedeelde Vine-video’s boven het aantal Instagram foto’s op Twitter uit.

Video’s met Instagram-kleurenfilter?

De video’s zouden tussen 5 en 10 seconden lang worden. Over de toevoeging van kleurenfilters is niets bekend, al lijkt dit een verplicht nummer voor Instagram die er groot mee werd. Het zal spannend afwachten zijn tot donderdag, wanneer Facebook effectief het nieuwe product voorstelt.

Executive Summary

Er wordt druk gespeculeerd welk product Facebook donderdag zal voorstellen.
Het gerucht waait op dat Instagram uitgebreid zal worden met video-ondersteuning.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *