Binnenkort mobiel betalen met Visa en Samsung

Door een samenwerking tussen Visa en Samsung, zal het binnenkort mogelijk zijn om met je Samsung smartphone mobiele betalingen uit te voeren. De Samsung Galaxy SIV, die half maart voorgesteld zal worden, zou de eerste Samsung smartphone zijn waarmee deze NFC (Near Field Communication) betalingen mogelijk worden.

Mobiel betalen met Visa en SamsungHoe werkt het?

Mobiele betalingen met Visa zijn mogelijk dankzij de Visa Mobile Provisioning Service. Samsung van zijn kant zal de benodigde Visa payWave-apllicatie op zijn mobiele apparaten met NFC-technologie installeren. Door deze samenwerking tussen Samsung en Visa, kunnen de gegevens van de betaalrekening op een veilige manier gedownload worden op de mobiele apparaten van Samsung. In de supermarkt hoef je dan enkel nog je smartphone tegen een apparaat te houden om een betaling te verrichten. Bankkaarten en contant geld zullen dan bijna overbodig worden.

Mobiel betalen is echter geen nieuw fenomeen: NFC, een wereldwijde communicatiestandaard op basis waarvan mobiele apparaten veilig kunnen communiceren met een betalingsterminal, bestaat immers al veel langer dan vandaag, maar was nog niet voor het grote publiek beschikbaar. Door de samenwerking tussen Visa en Samsung zou daar nu weleens verandering in kunnen komen.

Samsung en Visa niet de enigen

De samenwerking tussen Samsung en Visa is niet exclusief, maar is waarschijnlijk wel een voorbeeld van een trend die zich dit jaar verder zal ontwikkelen. In de toekomst zullen er meer NFC-smartphones op de markt komen die uitgerust zullen zijn met de Visa payWave.

Visa is trouwens niet de enige grote speler die vaart zet achter mobiele betalingen. Eerder deze maand stelde ook Bancontact/Mister Cash een betaaltoepassing via smartphones voor die vanaf 2014 door de banken verdeeld kan worden. De communicatie zou hier via QR-codes gebeuren.

Executive Summary

Dankzij Visa en Samsung kan je binnenkort in de supermarkt met je smartphone betalen
Samsung SIV wordt waarschijnlijk de eerste smartphone waarmee dat mogelijk zal zijn.

2 Comments

  1. varga

    4 months ago

    :))
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *