Binnenkort betaal je met je eigen munteenheid in Facebook Apps

Facebook Games en Facebook apps zijn altijd bijzonder populair geweest, en ook vandaag de dag spenderen nog heel wat mensen behoorlijk wat tijd aan het spelen van Facebook spelletjes. Veel van die spelletjes bieden ook bepaalde producten aan die je in-game kan aankopen. Het betalingssysteem daarvoor krijgt binnenkort een belangrijke update, die de Facebook valuta inruilt voor echt geld. Het wordt daardoor zowel voor de app ontwikkelaars als voor de gebruikers van die apps en spelletjes gemakkelijker om betalingen uit te voeren en om betalingen te ontvangen. Ook het betalingsproces zelf zou vlotter moeten verlopen. Het nieuwe systeem wordt in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd.

Facebook betalen met eigen munteenheid

Betalen in je eigen munteenheid

De voornaamste verandering van het nieuwe betaalsysteem, is dat je voortaan kan betalen in je eigen munteenheid. Vroeger moest je betalen met Facebook credits, en die moest je betalen in US Dollar. Het nieuwe betalingssysteem zal het dus bijvoorbeeld ook mogelijk maken om te betalen in euro of in yen. Het omrekenen van US dollars naar euro is daardoor niet meer nodig. De Facebook Credits zoals we die nu kennen, zullen verdwijnen. Het geeft de ontwikkelaars meer flexibiliteit, die kunnen de prijzen dan aanpassen afhankelijk van de munteenheid.

Facebook eigen munteenheid

Een vlotter betalingsproces

Naast de mogelijkheid om te betalen in je eigen munteenheid, wordt ook het betalingsproces zelf onder handen genomen. Dat proces moet daardoor eenvoudiger te doorlopen worden, en het zal minder hindernissen bevatten als voorheen. De ontwikkelaars op hun beurt zouden hun geld sneller moeten ontvangen.

Hoe bereid je je voor op de verandering?

Als Facebook app ontwikkelaar, zal je je goed moeten voorbereiden op de veranderingen die op til staan. Je zal immers heel wat code moeten gaan aanpassen. Facebook geeft alvast een hoop informatie vrij, zodat je je als ontwikkelaar tijdig kan voorbereiden. De veranderingen worden in het derde kwartaal van dit jaar doorgevoerd, waarna ontwikkelaars nog negentig dagen de tijd krijgen om hun apps aan te passen waar nodig.

Executive Summary

Binnenkort kan je met je eigen munteenheid betalen op Facebook
Facebook verandert zijn betaalsysteem voor in-app aankopen. Daardoor kan je binnenkort met je eigen munteenheid betalen, en zijn de Facebook Credits verleden tijd.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *