BGGD#47 – Getest & goedgekeurd: uDraw GameTablet

Gamen én tekenen?! Een match made in heaven of eerder een recept dat gedoemd is te mislukken? QueroMedia was benieuwd en een vierkoppige delegatie  besloot om deze week naar de  47ste editie van Brussels Girl Geek Dinner te gaan om de uDraw GameTablet uit te testen.

De uDraw GameTablet is reeds een echte hit met meer dan anderhalf miljoen aankopen. De tablet werd eerst ontwikkeld voor de Wii, maar maakt nu ook de oversteek naar PlayStation 3 en Xbox 360.

Wat kan je doen met de uDraw?

De GameTablet bestaat uit een schrijftablet met daaraan een drukgevoelige styluspen. Het design van de tablet is aangepast naargelang de console die je gebruikt. Bij een Wii hoort een witte tablet met remote, terwijl men voor PS3 en Xbox360 een zwart model voorziet. De styluspen straalt de krabbels die je op de het plankje maakt naar de Wii of andere console.

Getest

We hadden de kans om verschillende games uit te testen. Tekenen staat natuurlijk zeer centraal, zoals bij uDraw Pictionary. Andere games kleuren echter buiten de lijntjes van het tekenconcept en werken meer met de bewegingsbesturing van de aangesloten Wii Remote. Een van onze favorieten is ‘Disney Princessen’ waarbij Disney verhalen worden verteld in combinatie met tekenraadsels (zelfs onze mannelijke sacoches waren enthousiast!)

Goedgekeurd

De uDraw is ideaal voor ouders en kinderen die graag samen gamen. Kleine kinderen kunnen ermee kribbelen en grabbelen. Oudere kinderen kunnen er meer gevorderde tekeningen mee maken en zelfs volwassenen kunnen er een hele avond mee vullen.

En dat zullen we dan ook zeker doen want keerden terug naar huis met een uDraw GameTablet in onze goodiebag!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *