Beurskapitalisatie Google

Ik heb vorige week cursus gegeven over Google en z’n advertentieprogramma Google Adwords en miste eigenlijk wat background-info rond de beurskapitalisatie van Google. Want hoe zit dat nu eigenlijk.

Zo’n jaar en half ging Google dus naar de beurs. Ondertussen zijn we al vele aandelen verder en noteert de koers ongeveer 450 USD. Goed voor een beurskapitalisatie van zo’n 140 miljard (billion) dollars. Ni echt slecht als ge weet dat Microsoft ‘maar’ dubbel zoveel waard is en er een pak langer heeft moeten over doen. De kanttekening moet toch gemaakt worden dat Google momenteel wel maar 15% van de omzet van Microsoft draait, of zo’n slordige 6 miljard dollar in 2005. Voor 2005 zou voor Google de winst op 1,2 miljard dollar uitkomen, wat 6 dollar per aandeel betekent (je betaalt maw momenteel zo’n 30 keer de winst voor een aandeel). Maar ja, ‘t zullen de winstverwachtingen wel zijn zeker. Het Google-potentieel.

Voila, nu heb ik het eens geblogd, nu zal ik het volgende keer wel uit mijn mouw kunnen schudden zekers.

PS: Wanneer gaat MSN keywords eens lanceren zeg. Dat blijft maar duren. Volgens mij hebben ze schrik dat de resultaten tov Google (of het potentieel om leads aan te brengen) veel te slecht zullen zijn. We’ll c.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *