Benchmarking en data sharing met Google Analytics

Het lijkt wel of er tegenwoordig elke maand een nieuwe feature van Google Analytics gelanceerd wordt. De laatste is er een die je waardevolle informatie kan opleveren over hoe andere sites die zich in dezelfde sector bevinden het doen.

Dankzij Google Analytics Benchmarking krijg je met andere woorden een idee van hoe je concullega’s en concurrenten het doen. In ruil voor deze waardevolle data verwacht Google natuurlijk wel dat je de data van jouw site anoniem wil delen, het zogenaamde data sharing:

Google Analytics Benchmarking

Benchmarking is een optionele Google Analytics-service waarmee u de statistieken van uw website vergelijkt met andere brancheverticalen. In de bà¨taversie van deze service kunt u de gegevens voor Bezoeken, Paginaweergaves, Pagina’s per bezoek, Weigeringspercentage, Gemiddelde tijd op site en Nieuwe bezoeken van uw site vergelijken met benchmarkgegevens uit categorieën van andere deelnemende websites. U kunt deze gegevens gebruiken om uw site in een breder perspectief te zien, zodat u extra mogelijkheden kunt ontdekken om de statistieken voor uw site te verbeteren.

Click to tweet!

Hoe deze statistieken er exact uitzien kunnen we u nog niet laten zien aangezien na het activeren van de data sharing het tot maximaal 2 weken kan duren alvorens je benchmarking data voor je branche kan bekijken.

Lees hier hoe je data sharing kan activeren.

Nog enkele opmerkingen:

  • Belangrijk is dat je goed beseft dat de benchmarking service gekoppeld is aan een volledige Google Analytics account en niet aan een bepaald profiel. Je deelt met andere woorden (anoniem) alle data in de volledige account.
  • Je moet de optie Share my Google Analytics data anonymously with Google products and the benchmarking service aanvinken om van de dienst gebruik te kunnen maken.
  • Het maakt niet uit of je de oude urchin.js Google Analytics Tracking Code (GATC) of de nieuwe ga.js gebruikt.
  • Je kan zodra de benchmarking statistieken verschijnen zelf aangeven in welke branchevertikaal je website ingedeeld moet worden.
Google Analytics Data Sharing for Benchmarking

We houden je op de hoogte hoe de benchmarking data en statistieken er zullen uitzien.

1 Comment

  1. Seotaal

    17 months ago

    Ik vraag me dan af, wanneer ik Share with Google products only aanvink, wat is dan de kans dat deze data ook binnen Google Search wordt gebruikt?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *