Onlyhumans

AlgemeenBusrampFacebookMeer topics Social MediaSociale netwerkenTwitter

16.03.2012 - Content

België in rouw – ook op het Internet

Naar aanleiding van het verschrikkelijke busongeval heeft de regering voor vandaag een dag van nationale rouw afgekondigd. De vlaggen aan alle officiële gebouwen zullen halfstok hangen, en om 11u zal in heel het land één minuut stilte gelden. Het openbare leven zal dan eventjes stil staan, en ook bussen en treinen zullen voor 1 minuut halt houden.

Op het internet en in de media in het algemeen heerst vandaag ook een rouwstemming. Op vele manieren merken we hoe mensen hun verdriet om vele verloren levens uiten. Google België heeft vandaag haar homepagina aangepast, en een kleine rouwband onder de zoekbalk geplaatst, met de bijhorende beschrijving 13 maart 2012, de datum van het fatale ongeval.

Op sociale media is het ongeval al enkele dagen het allesoverheersende onderwerp. Op woensdag heerste al 5 minuten twitterstilte, en verder hebben veel bekende politici hun medeleven betuigd met een boodschap van verdriet en afschuw.

Ook in het buitenland wordt met afschuw gereageerd op het drama. Zo hebben de Paus en Barack Obama al hun medeleven betuigd. Ook de Franse president Nicolas Sarkozy twitterde daags nadien al.

Mensen uit de sportwereld hebben emotionele tweets de wereld ingestuurd, waaruit blijkt dat ook zij intens meeleven met de slachtoffers en hun families.

Op Facebook zien we dat veel mensen hun profielfoto voor één dag veranderen in een rouwband, waarmee ze hun blijk van rouw willen laten merken aan de buitenwereld. Velen nemen de profielfoto van anderen over, of maken zelf een eigen creatie.

Een steeds terugkomend fenomeen bij dergelijke rampen in het oprichten van allerlei steunpagina’s en groepen op Facebook, waar mensen zich bij aansluiten om een ondersteunde boodschap te schrijven voor de slachtoffers en alle betrokkenen. Voor andere mensen is het een troost om hun gevoelens over de ramp te kunnen neerschrijven en te delen met anderen.

Hoe het verdriet ook wordt geuit, het verschrikkelijke ongeval laat niemand onberoerd. Ook bij Zoekmachine-marketing-blog leven we natuurlijk mee met de slachtoffers, en wensen we alle betrokkenen veel sterkte toe!

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans