Belgacom stoot af, Aegis Media verwelkomt Extenseo

La libre belgique laat weten dat Aegis Media Extenseo overneemt van Belgacom, dat op haar beurt Extenseo in januari 2006 overkocht. Een rare beweging van Skynet als ge het mij vraagt. Skynet dat een portfolio van mediamogelijkheden wenste aan te bieden lukte blijkbaar niet een geschikte integratie van Extenseo door te voeren. Aegis Media (Isobar) ziet blijkbaar wel graten in een geintegreerd aanbod.

5 Comments

 1. Hans Mampaey

  17 months ago

  Aegis Media ziet geen graten in de overname, Tom. Vandaar hun move .

 2. Tom Bogaert

  17 months ago

  Hans, ik neem aan dat Aegis er wel groot potentieel in ziet he. ;-)

  Heb enkele weken geleden boek “Watch This, Listen Up, Click Here” van David Verklin, CEO Aegis Media Americas, gelezen. Een aanrader, in ieder geval!

 3. Tom Michiels

  17 months ago

  Goede zaak voor Extenseo als je het mij vraagt. Ik vermoed dat hun corporate culture toch nooit helemaal heeft gestrookt met die van Belgacom. Denk maar aan het dynamische Telindus dat op deze moment ook wordt verstikt door de intrede van de telecom-mastodont.

 4. Tom Bogaert

  17 months ago

  Onderstaande verklaring van Aegis en Belgacom staan toch haaks op elkaar? Jean-Charles De Keyser mag dan wel een eigen wikipedia-pagina hebben (als dat al een prestatie is), maar ik begrijp zijn standpunt toch niet goed. “Nu Extenseo deel zal uitmaken van een groep die een wereldspeler is in zijn activiteitendomein, is zijn ontwikkeling en succes gewaarborgd.”. Moet ge dan deel uitmaken van een wereldspeler om lokaal succesvol te zijn? Mijn idee is dat ze er binnen Belgacom niet goed raad meer met wisten. ‘t is idd een complexe business he ;-)

  Anne Bataille, CEO van Aegis Media Belgium, verklaart: “In de huidige hyperconcurrentiële omgeving is het gebruik van de digitale wereld om een steeds volatielere verbruiker te bereiken prioritair; dankzij de integratie van een team van professionals zal de integratie van de referentiëringstechnieken een essentiële toegevoegde waarde vormen om globale onlineoplossingen te bieden inzake ‘display’, virale marketing, e-commerce en om de return ervan te meten. De overname van Extenseo en de integratie van zijn onlineteams vertegenwoordigen een fundamentele stap in onze ontwikkeling, onder meer gelet op het feit dat de investering van de merken in ‘search’ vandaag goed is voor 45% van de onlinereclame-uitgaven in de Verenigde Staten.”

  Jean-Charles De Keyser, Vice President Belgacom Integrated Media Unit en CEO van Skynet: “Deze transactie past perfect in de strategie van Belgacom om alle media-activiteiten van de Groep te bundelen in een gespecialiseerde entiteit. Onze Integrated Media Unit concentreert zich enerzijds op de ontwikkeling en het beheer van content, en anderzijds op de internetregieactiviteiten, met name de commercialisering van inhoud via Advertising- en Marketingoplossingen, en dit via de drie platformen van de Groep (Belgacom TV, het mobiele portaal van Vodafone Life, en het webportaal van Skynet). Nu Extenseo deel zal uitmaken van een groep die een wereldspeler is in zijn activiteitendomein, is zijn ontwikkeling en succes gewaarborgd.”

 5. Hans Mampaey

  17 months ago

  Volgende bedenking : was de ontwikkeling en succes daarvoor dan niet gewaarborgd ? :-p lol

  Hun klanten zullen het graag horen…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *