Bedrijfsprofielen nog niet toegestaan op Google+

Google plus businessWe worden de laatste dagen overladen met nieuwtjes over Google’s nieuwe sociale netwerksite, Google+. De meeste van deze berichten zijn ofwel zeer interessant of opmerkelijk. Zo riep Google vandaag op aan alle bedrijven om te wachten met het aanmaken van een Google+ profiel. Men zou namelijk bezig zijn met een aangepast profiel voor merken en businesses.

In een Youtube-filmpje (zie hieronder) wordt de opzet van het project uit de doeken gedaan. Men is van plan om de marketing producten Analytics en Adwords te integreren in de Google+ profielen voor bedrijven. Volgens Google zijn die aparte profielen voor bedrijven nodig omdat gebruikers onder elkaar anders communiceren dan bedrijven en met gebruikers.

Om merken te ontmoedigen om een profiel aan te maken, gaat Google in samenwerking met profieleigenaars actief non-user profielen verwijderen van het sociale netwerk.

De merkprofielen zullen pas beschikbaar zijn later dit jaar. Er is geen idee van een datum meegegeven, maar zoals met het gehele sociale project van Google kan een deadline zeer flexibel zijn. Het is gewoon zeer opmerkelijk dat Google dit niet beter heeft voorbereid. Ze hebben zoveel kennis kunnen onttrekken uit andere social media. Men had er ook voor kunnen kiezen om te wachten met de lancering totdat de businessprofielen af waren. Want je kunt ons toch niet wijs maken dat Google niet zou gedacht hebben aan het commercieel potentieel van een sociaal netwerk.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=at_azOmh69A&feature=player_embedded[/youtube]

Gelezen en bekeken via : http://mashable.com/2011/07/06/google-plus-businesses/

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *