03.05.2013 - Content

BeCommerce Awards 2013: wie wordt de beste webwinkel van België?

Op woensdag 15 mei 2013 worden voor de 8e keer de BeCommerce Awards uitgereikt. De bekendmaking vindt plaats in het museum Koloniënpaleis in Tervuren. De Awards worden toegekend door een vakjury en door de e-shoppers. De deelnemende webwinkels kunnen prijzen in de wacht slepen zoals: beste online starter, beste mobiele webwinkel, de beste grensoverschrijdende webwinkel, de beste B2C webwinkel en sinds dit jaar is er ook een award voor de milieuvriendelijkste webwinkel.

 

Publieksprijs BeCommerce Awards

De e-shoppers bepalen wie de winnaars worden van de publieksprijs. De consumenten kiezen in 9 categorieën hun favoriete webwinkel. De verschillende categorieën zijn: auto & toebehoren, consumentenelektronica, huis, tuin & dier, kleding & toebehoren, multimedia, ontspanning & vrije tijd, reizen, schoonheid & gezondheid en tickets. Nog tot 8 mei is het mogelijk om je favoriete webwinkel te beoordelen. Alle inzenders voor de BeCommerce Awards Publiekprijs ontvangen een individueel eindrapport van dit consumentenonderzoek. In dit eindrapport krijgt de e-shop inzicht in de beoordeling en scores die aan zijn winkel werden toegekend.

 

BeCommerce Awards vakprijzen

Een professionele jury zal 4 BeCommerce Awards vakprijzen uitreiken. Deze prijzen gaan naar de beste startende webwinkel, de beste mobiele webwinkel, de beste B2C webwinkel en de meest milieuvriendelijk webwinkel. Deze professionele jury bestaat uit hoofdredacteurs, professionals en experts onder voorzitterschap van Michel Koch, M&S Head of International Multichannel Trading.

 

Beoordeling webwinkels

Elke inzending wordt beoordeeld aan een specifiek ontworpen set criteria. Enkele van deze criteria zijn: actief zijn op Belgische e-commerce markt, verschillende website ‘metrics’, aanbod van sociale netwerken, aanbod van mobiele toepassing, methode van e-marketing… De jruy kent bijkomende punten toe voor presentatie, commercieel model en de ambities van het bedrijf.

 

Genomineerde webwinkels

Beste startende webwinkel van België 

  • Zalando.be (schoenen)
  • Standaardboekhandel.be (boeken)
  • Famousbox.be (boeken)

Beste mobiele webwinkel van België

  • NMBS-Europe.com (treintickets voor Thalys, Eurostar, TGV, …)
  • Vente-Exclusive.com (merkkleding aan kortingprijzen)
  • Snapstore.be (merkkleding aan kortingprijzen)

 Beste  milieuvriendelijke webwinkel van België

  • Yves-rocher.be (cosmetica)
  • Belleketrek.be (kinderkleding)
  • Bivolino (hemden op maat online)

 Beste grensoverschrijdende webshop van België

  • Newpharma.be (online apotheek)
  • NMBS-Europe.com (treintickets voor Thalys, Eurostar, TGV, …)
  • Cassis.be (confectiekleding voor dames)

 

De beste web winkel van België

De webwinkel met de beste resultaten bij de publieksprijs en van de professionele jury zal uitgeroepen worden tot beste webwinkel. De winnaar ‘beste webwinkel van België’ zal BeCommerce vertegenwoordigen op de European E-Commerce Awards. Van twee tot vier juni zal deze prijs uitgereikt worden in Barcelona.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans