Barack Obama wint primary verkiezingen op Google Trends

Hilary Clinton en Barack Obama

De Amerikaanse voorverkiezingen zijn dezer dagen in full swing. Komende dinsdag wordt er in maar liefst 24 staten -waaronder kleppers als California en New York- beslist over het lot van de presidentskandidaten. Alle experts zijn het er over eens dat de race naar het Witte Huis dit jaar spannender dan ooit wordt. Op Google Trends (een product van Google Labs waarmee je het zoekvolume van bepaalde keywords kan nagaan,red.) komt Barack Obama alvast als grote overwinnaar naar voren. Als je de cijfers voor januari 2008 bekijkt, wint de potentiële zwarte president overduidelijk van voormalige first lady, Hilary Clinton. Of dit daadwerkelijk bepalend zal zijn voor de verkiezingsuitslag, valt nog af te wachten. Misschien komt John Edwards of één van de Republikeinse kandidaten nog verrassend uit de hoek. Maar dit geeft wel een indicatie dat politici in verkiezingstijd ook een deel van hun campagnebudget zouden moeten spenderen aan search marketing, wat momenteel nog veel te weinig gebeurt.

Bron: Dutchcowboys

3 Comments

 1. Jan-Willem Bobbink

  17 months ago

  En hoe representatief is Google trends? Zou ideaal zijn als dit ook de daadwerkelijk uitslag kan voorspellen. Dan weten we in de toekomst net even iets eerder waar we aan toe zijn :-D

 2. Roel Sadza

  17 months ago

  Ik denk niet dat dit representatief is. Als je kijkt naar New Hampshire, daar heeft Hillary Clinton gewonnen, toch staat Barack Ohama in New Hampshire hoger dan Hillary Clinton. Dan is het ook nog eens zo dat Amerika een districten systeem heeft, en het kan zijn dat de meerderheid A stemt en B wint omdat B de meeste districten heeft.
  Ik denk dus dat het toch nog effe afwachten wordt wie de Democraten nu echt gaat vertegenwoordigen.

 3. Phyllisnossy

  28 weeks ago

  wh0cd545857 PURCHASE ADVAIR
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *