Apple weer meest waardevolle merk ter wereld

Ondanks de zware concurrentie van Samsung, blijft Apple ook dit jaar de ranking aanvoeren als meest waardevolle merk wereldwijd. Dat blijkt uit een rapport van Brand Finance. De merkwaarde van Apple wordt door Brand Finance geschat op zo’n 87,3 miljard dollar. Ook vorig jaar stond Apple op de eerste plaats als meest waardevolle merk. Ten opzichte van vorig jaar behaalde Apple zelfs een stijging van 24%.

Zware concurrentie van Samsung

Maar dat Apple zware concurrentie ondervindt van Samsung, blijkt ook uit deze lijst. Daar waar Samsung vorig jaar nog op de zesde plaats stond in de lijst, is het Zuid-Koreaanse concern nu gestegen naar de tweede plaats. Wat nog verontrustender is voor Apple, is dat Samsung veel sneller groeit dan Apple zelf. Samsung kende ten opzichte van vorig jaar een groei van maar liefst 54%.

Samsung heeft veel te danken aan het succes van de Samsung Galaxy SIII, die heel goed scoorde in de voorverkoop. In het derde kwartaal van 2012 werden zelfs meer Samsung Galaxy SIII smartphones verkocht dan iPhone 4S smartphones van Apple.

Apple en Samsung vechten momenteel een zware strijd uit om de dominantie op de markt van smartphones en tablets te kunnen grijpen. De strijd tussen de twee giganten is zelfs zo zwaar dat ze alle andere sectoren in de schaduw zetten. Veel heeft natuurlijk ook te maken met de razendsnelle ontwikkelingen op de markt van smartphones en tablets.

Ook Google en Microsoft in top 5

In de top 5 van Brand Finance staan nog twee andere grootheden uit de technologiesector, namelijk Google en Microsoft. Zij stonden vorig jaar ook al in die top 5, maar moeten door de snelle stijging van Samsung lek een plaats inleveren. Bovendien stijgen ze veel minder snel dan Apple en Samsung. Google stijgt nog wel 10%, maar Microsoft moet een inkrimping van 1% incasseren.

De top 5 wordt vervolledigd door een bedrijf uit de retailsector, namelijk Walmart. Verderop in de top 10 staan IBM, General Electric, Amazon, Coca-Cola en Verizon.

Executive Summary

Apple meest waardevolle merk
Apple is ook dit jaar het meest waardevolle merk wereldwijd, maar voelt de hete adem van Samsung in de nek.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *