Apple stelt de langverwachte iPhone 5 voor

Nog voor Apple gisteren één product had voorgesteld, had het al meteen een eerste veldslag gewonnen ten opzichte van de concurrentie. Het event waar Apple de langverwachte nieuwe iPhone zou voorstellen was de meest gemediatiseerde en gehypte van allemaal, alle efforts van Google, Nokia en andere Amazons ten spijt.

Het is dan toch de iPhone 5 geworden, ondanks het feit dat dit al de 6de generatie iPhone is. Zoals de geruchten al voorspelden is de nieuwe iPhone dunner en langer dan zijn voorganger, maar hij is bovendien ook 20 % lichter. iPhone 5 heeft een scherm van 4 inch, met een hoogte van 123.8 millimeter, een breedte van 58.6 millimeter, en een diepte van 7.6 millimeter. Samen met de grootte van het scherm is ook de resolutie gestegen, naar 1366×640 pixels (oftewel 326 pixels per inch). Door het grotere scherm zullen voortaan ook 5 rijen icoontjes te zien zijn op het iPhone scherm. Het grotere scherm impliceert natuurlijk wel dat de hoesjes uit het verleden niet meer gerecupereerd kunnen worden.

Niet alleen het uiterlijk van de smartphone is verbeterd, ook langs de binnenkant zijn heel wat verbeteringen aangebracht. Draadloze verbindingen kunnen voortaan ook via de 4G LTE technologie, ook in Europa. Met 4G TLE zijn downloadsnelheden tot 100 Mb per seconde mogelijk.

De iPhone 5 werd ook gezegend met een snellere processor. De smartphone kreeg de nieuwe Apple A6-chip ingebouwd, die tot 50% zou zijn dan de A5-chip dit in de iPhone 4S ingebouwd is.

Voor de rest heeft de nieuwe iPhone op alle vlakken kleine verbeteringen meegekregen. Zo zijn er niet echt baanbrekende nieuwe functies te merken bij de 8-megapixel camera, maar zijn er wel een aantal verbeteringen aangebracht. Zo is het mogelijk om voortaan panoramische foto’s te nemen met de iPhone. Bovendien zou je ook betere foto’s moeten kunnen nemen in het donker, en zou ook het foto’s nemen tijdens het filmen voortaan mogelijk zijn.

De nieuwe iPhone krijgt ook zijn eigen dock-connector, die de naam Lighting meekreeg. De nieuwe dock-connector is smaller, en heeft slechts 8 pins. De nieuwe dock-connector heeft een digitale aansluiting, terwijl de oude connectors met 30 pins een analoge connector is. Apple heeft wel al meegedeeld dat het werkt aan een adapter die met mogelijk moet maken om ook de oude connector nog steeds te kunnen gebruiken.

Ook de oortjes hebben een update gekregen. Ze zijn iets groter, zodat ze beter in je oren passen, en niet meer zo makkelijk uitvallen. De oortjes kregen de naam Earpods, en hebben een heel nieuw futuristisch design meegekregen.

De prijs van dit nieuwe speeltje? In de VS zou de iPhone 5 evenveel kosten als de iPhone 4S. Naar verwachting zou ook in Europa diezelfde prijsstrategie gehanteerd worden. De iPhone 4 zou daarentegen de iPhone 3S vervangen, en goedkoper worden. Ook de iPhone 4S wordt licht goedkoper.

De iPhone 5 is in de VS te koop vanaf 21 september. In België en Nederland zal hij wellicht een week later in de winkels liggen. Benieuwd of we opnieuw even lange wachtijen voor de winkels zullen zien, of dat het enthousiasme rond dit nieuwe toestel toch iets minder groot zal zijn.

Executive Summary

Apple stelt iPhone 5 voor
Apple heeft gisteren in San Francisco de iPhone 5 voorgesteld, die langer, dunner en lichter is dan zijn voorganger.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *