Adverteren in Youtube videos

De interessante vraagstelling over hoe Google zijn investering in video-aggregator Youtube kan gaan terugverdienen kan je in het artikel “How to put ads into Youtube” van de Futurelab’s Marketing & Strategy Innovation blog.

Google plaatst momenteel wel contextgevoelige advertenties, maar YouTube ontvangt veel bezoekers via de gedeelde video’s, maw video’s getoond op andere (partner, verwijzende) websites, maar gehost op Youtube zelf. Om ook dit ten gelde te maken zou Youtube advertenties kunnen tonen enkel voor deze video’s afgespeeld via deze refererende websites. Het zou dit kunnen doen door gedurende de “uitzending” bannerads, onderaan het scherm te plaatsen. Of eventueel na het einde een advertentie tonen. Maar dit is zo on-Google. Ik zou teleurgesteld zijn mochten ze geen contextgevoelige advertenties kunnen tonen. Dan zou het een kwestie zijn van hun adsense-klanten te matchen met de content van hun video’s en de dollars kunnen weerom binnenrollen.

Een voorbeeldje van ads in Youtube. We gaan er gemakkelijkheidshalve vanuit dat dit mooier en beter kan.

YouTube advertising

Qua targetting zou dit een extra optie zijn. Afhankelijk van jou doelgroep kan je dat weer kiezen en testen of dit medium jou past. De toekomst? Right, contextuele tagging van televisieuitzendingen en koppelen maar die adverteerders. Alleen, hoe kan je deze contextuele tagging gaan automatiseren? Speech to text? Lernaut&Hauspie? Het ziet er naar uit he. Zolang er maar geen artificiële language valleys gecreeerd worden.

2 Comments

 1. Ellen Nieveen

  17 months ago

  HIJ DOET HET NIET! Ik klik steeds op de knop om het filmpje te starten maar hij werkt niet…Jammer ik had graag het filmpje gezien (altijd lachen die youtobe…:D) Iemand suggesties….?…Ik blijf maar klikken….HELP!

 2. Tom Michiels

  17 months ago

  Dag Ellen, het YouTube vak hierboven is een afbeelding, geen filmpje. Erop blijven klikken heeft dus geen zin :-)

  Misschien heb je hier meer succes?

  http://www.youtube.com/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *