8700 webwinkels in Nederland

De webwinkelbranche is de snelstgroeiende sector van Nederland. Het aantal ingeschreven webwinkels is sinds 2004 meer dan verviervoudigd van 2200 in 2004 tot ruim 8700 nu. Vaak wordt veel energie gestoken in het live krijgen van de nieuwe webwinkel. Maar dan begint het natuurlijk pas. De meerderheid van de jonge webwinkels is immers compleet onvindbaar. Uit een onderzoek van het marketingbureau Bronkhorst waarbij tweehonderd pas gestarte webwinkels geanalyseerd werden bleek dat slechts 8 procent van de onderzocht websites goed vindbaar is binnen Google. Er is dus nog werk aan de (web)winkel!

In januari 2008 zal QueroMedia opnieuw vertegenwoordigd zijn op de Webwinkel Vakdagen in utrecht. De eerste editie vorig jaar was alvast een groot succes. Hopelijk kunnen we dit jaar nà³g meer enthousiaste bezoekers verwelkomen op onze stand! Meer info op: www.webwinkelvakdagen.nl

  

6 Comments

 1. Hans Mampaey

  17 months ago

  Ik kijk er al naar uit !

 2. Peter Terpstra

  17 months ago

  Slechts 8% is goed vindbaar, maar wanneer is volgens het onderzoek een webwinkel goed vindbaar?

 3. Harry

  15 months ago

  Een belangrijk onderdeel is en blijft zoekmachinemarketing.

 4. Selmar

  13 months ago

  Heeft u misschien tips voor zoekmachine marketing? Ik ben onlangs een webwinkel gestart op http://www.blitzshirts.nl maar ik weet niet zo goed hoe ik de webwinkel beter zichtbaar kan maken?

  Alvast bedankt voor uw advies,
  Selmar
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *