6 tools om snel goede inspiratie voor je blog te vinden

blog-inspiratieBloggen, allemaal goed en wel, maar waar haal je in hemelsnaam inspiratie? Voor wie al een tijdje een blog bijhoudt is het vaak moeilijk om boeiende onderwerpen te blijven vinden. Gelukkig zijn er verschillende handige tools om snel nieuwe inspiratie te vinden. We zetten de zes beste tools even op een rijtje.


Google Keyword Planner

De Google Keyword Planner, voorheen Keyword Tool, is een onderdeel van Adwords. In de Keyword Planner kan je een trefwoord ingeven en Google geeft je meteen verwante zoektermen. De Keyword Planner geeft eveneens mee hoe vaak deze andere termen opgezocht werden in de voorbije maand, zodat je weet rond welke trefwoorden je best kan gaan schrijven. Dit handige hulpmiddel is beschikbaar in het Nederlands.

Ubersuggest

Ubersuggest is een gratis tool om verwante sleutelwoorden te vinden. Nadat je de captcha ingevuld hebt kan je een woord ingeven, dit kan zelfs in het Nederlands. Vervolgens zal Ubersuggest een heel aantal suggesties doen. Deze suggesties zijn steeds uitbreidingen van het zoekwoord dat je zelf ingegeven hebt.

TweakYourBiz Title Geneator

Dit is een beetje het buitenbeentje van de inspiratie-tools. Je geeft een woord in in de Title Generator, geeft aan of het om een zelfstandig naamwoord of een werkwoord gaat en vervolgens krijg je honderden suggesties voor mogelijke titels van je blogpost. Na een tijdje merk je wel dat steeds dezelfde titels blijven terugkomen, maar met honderden titels kan je sowieso wel een tijdje verder. TweakYourBiz Title Generator is enkel beschikbaar in het Engels, maar aangezien je de titels toch niet letterlijk ging overnemen is dat niet zo erg. De Title Generator blijft een heel amusante manier om inspiratie te zoeken en te vinden.

Houtsuite

Houtsuite is een platform om al je sociale media accounts te managen op één dashboard. Het kan echter ook gebruikt worden om inspiratie op te doen voor goede content. De onderwerpen waar mensen op sociale media over praten leven, wat er zeer goede onderwerpen voor je blog van maakt. Kijk ook bij de trending topics op Twitter en volg de hashtags die voor jou relevant zijn. Hieruit haal je vast heel wat inspiratie.

Topsy

Voor wie te weinig tijd heeft om Twitter constant in het oog te houden is er Topsy. Wie op deze gratis website een trefwoord ingeeft krijgt allerlei tweets die dat woord bevatten te zien. Er worden ook foto’s van Twitter weergegeven. Zo kom je te weten in welk verband mensen over je onderwerp praten. Wellicht levert dat je ook een heleboel inspiratie voor leuke blogposts op! Topsy werkt ook in het Nederlands.

Linkedin groups

Tot slot kan je ook de professionele sociale netwerksite LinkedIn gebruiken om inspiratie voor kwaliteitsvolle content te vinden. Op LinkedIn kan je lid worden van verschillende discussiegroepen uit jou vakgebied. Bekijk aandachtig de onderwerpen waarover gepraat wordt. Misschien kan je in je blogartikels wel antwoorden geven op vragen die er gesteld worden. Zo ben je er zeker van dat mensen je content interessant vinden en je positioneert je tegelijkertijd als autoriteit in je vakgebied.

Executive Summary

Tools om inspiratie te vinden voor blogposts
Inspiratie vinden voor kwaliteitsvolle onderwerpen voor op je blog wordt eenvoudig met deze tools.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *