5 Tips voor link building via content marketing

Content marketing is een onmisbaar onderdeel van elke online marketing strategie. Vooral als het je doel is om de ranking van je website te boosten, is content marketing een slim idee. Als je content marketing op de juiste manier aanpakt, kan je immers je website snel hoger doen ranken, omdat je website dan veel meer links zal krijgen. Ontdek 5 tips voor link building via content marketing.

5 Tips voor link building via content marketingMaak lijstjes

Lijstjes maken is één van de gemakkelijkste manieren om content te creëren op je blog of website. Lijstjes worden vaak veel gedeeld via social media en krijgen ook veel aandacht van andere bloggers en websites in jouw branche die maar al te graag deze interessante lijstjes zullen delen met het publiek op hun blog of website.

Lijstjes maken is trouwens erg eenvoudig. Al wat je hoeft te doen is een titel te creëren in de aard van “De 50 interessantste Facebook pagina’s voor [jouw branche]”, “10 must read blogs over [jouw branche]”, “5 handige tools om je te helpen met [een taak in jouw branche]”, etc.

Infographics

Infographics zijn een type content dat link building activiteiten zeer goed kunnen ondersteunen. Infographics worden immers vaak gedeeld, omdat ze informatief zijn, een leuk design hebben en ook in social media erg populair zijn. Ook bloggers en websitedesigners zien infographics graag op hun pagina’s verschijnen.

Gelukkig hoef je geen rasechte designer te zijn om een infographic in je content strategie op te nemen. Er zijn verschillende tools waarmee je een leuke infographic kan ontwerpen zonder dat je over design vaardigheden dient te beschikken. Probeer bijvoorbeeld infogr.am, piktochart.com of venngage.

Let er wel op dat je bij het posten van infographics steeds een custom embed code gebruikt met een back link naar jouw website. Op die manier kunnen anderen je infographic gemakkelijk delen en zal de infographic naar jouw website linken. Denk eraan om regelmatig de anchor text van de link te veranderen, zodat je op verschillende zoekwoorden kan scoren.

Video’s

Met video’s kan je eveneens goede links naar je content krijgen, hoewel dit net iets moeilijker is. Dat komt omdat mensen meestal op YouTube naar video’s zoeken en de embed code daarvan gebruiken om de filmpjes op hun website te plaatsen. Om via video’s links te krijgen naar jouw content en om je video’s via YouTube vindbaar te maken, is het daarom noodzakelijk om een video pagina op je website te creëren waarop al je video’s te bekijken zijn.

Maak je content downloadbaar

Wanneer je voldoende content gecreëerd hebt, zal je waarschijnlijk meerdere artikels gepubliceerd hebben die interessant zijn om te downloaden als ebook, PDF of een ander type content. Als je een pagina aanmaakt waar het mogelijk is om jouw content te downloaden in verschillende formaten, zullen niet alleen meer bezoekers zich inschrijven op je nieuwsbrieven, maar zal je ook meer links krijgen van mensen die op zoek zijn naar downloadbare content om te delen.

Ga op zoek naar goede gratis tools

Op internet vind je heel wat interessante gratis tools die erg handig kunnen zijn voor toepassingen binnen jouw branche. Als je een praktische online tool vindt, plaats die dan op je website en je zal meteen heel wat links krijgen van andere websites en bloggers uit jouw branche!

Executive Summary

Hoger ranken met je website?
Doe aan link building via content marketing!

3 Comments

 1. Daan

  8 months ago

  Leuk artikel! Ik heb nog wel een leuke toevoeging om link bait te creëren:

  Bedenk een vraagstuk dat relevant is voor jouw product of dienst en doe een onderzoek hiernaar. Vervolgens kan je de onderzoeksresultaten publiceren en vaak wordt dat opgepakt door andere bloggers/nieuwssites.

  gr,

  Daan

 2. ton

  8 months ago

  Gratis tips: houdt interessante blogs als die van Karel Geenen in de gaten. Hij geeft in zijn blogs soms gratis tips weg over goede content sites!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *