40 miljard apps gedownload bij Apple

App storeApple pakt vandaag uit met een wel erg straf cijfer. Sinds de introductie van de Apple App store in 2008, zijn er al meer dan 40 miljard apps gedownload. En het gaat hier wel degelijk om unieke downloads, herhaalde downloads en updates zijn niet meegeteld. Meer dan de helft van die downloads gebeurde in 2012. De maand december was een absolute recordmaand voor Apple: toen werden meer dan 2 miljard downloads geregistreerd. Dat december ook een cadeaumaand is, waarin veel nieuwe iPhones en iPads onder de kerstboom lagen, is daarin vast geen toeval.

Meer dan 500 miljoen actieve gebruikers

De App store van Apple zag het levenslicht in 2008. 4 jaar later is de Appe store uitgegroeid tot een enorm platform, met keuze uit meer dan 775.000 apps voor iPhone, iPad Touch en iPad. De App store heeft vandaag meer dan 500 miljoen actieve gebruikers, die op regelmatige basis nieuwe apps kopen en downloaden. De App store legt de ontwikkelaars van de apps geen windeieren: Apple betaalde de ontwikkelaars al meer dan 7 miljard dollar uit.

Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services bij Apple, reageert razend enthousiast.

“Het was een ongelooflijk jaar voor onze iOS-ontwikkelaars. Ze hebben meer dan 7 miljard dollar aan de App Store verdiend. Ook in de toekomst krijgen ze van ons een optimaal ecosysteem aangereikt, zodat ze de meest innovatieve apps ter wereld kunnen blijven maken.”, aldus Eddy Cue.

De meest populaire apps

Opvallend is dat vooral games het goed doen in de app store. Angry Birds staat al heel lang in de top 10 van de betaalde apps. Daarnaast was ook Temple Run bijzonder populair in 2012. Als we de games even buiten beschouwing laten, dan zijn bijvoorbeeld Google Maps, Youtube en Whatsapp erg populair. Het succes van Google Maps valt te verklaren door de talrijke blunders van de Apple Maps app.

Angry birds

Adverteren via apps

De app store staat vooral bekend om zijn goedkope apps en zijn gratis apps. Vele van die gratis apps tonen advertenties. De grote populariteit van de apps op zowel iOs apparaten als Android apparaten maakt het tot een bijzonder interessant platform om op te adverteren. In Google Adwords heb je de mogelijkheid om aparte campagnes op te zetten voor apps. Wil je hier verder mee experimenteren? Maak dan een nieuwe campagne aan in het display netwerk en vink de optie ‘mobiele apps’ aan.

Executive Summary

Meer dan 40 miljard downloads in de Apple App store
De Apple app store haalde sinds 2008 al meer dan 40 miljard unieke downloads.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *