13.11.2013 - Technology

4 Gratis online collaboration tools voor beter teamwork

Werken in teamverband kan best lastig zijn: er worden mails gestuurd maar niet gelezen, er circuleren meerdere werkdocumenten, en er ontstaan ongetwijfeld misverstanden. En daardoor verlies je alleen maar tijd. Gelukkig moet je niet overschakelen op dure project management software om teamwork te optimaliseren. Er bestaan ook gratis online collaboration tools om je te helpen. Hieronder vind je de vier handigste.

Dropbox

Dropbox wordt waarchijnlijk het vaakst gebruikt. De bekende cloud dienst geeft je hele team toegang tot documenten, bestanden, artikels en alles wat je maar kan bedenken. Dropbox is compatibel met alle gangbare computer- en mobiele platformen, dus je kan vanop elk toestel je documenten raadplegen. Waarom voor Dropbox kiezen? Je kan met deze online collaboration toolshared folders” aanmaken waar elk teamlid toegang tot heeft.

Google Docs

Google Docs is de perfecte online collaboration tool als meerdere teamleden tegelijkertijd in hetzelfde document willen werken: je kan online documenten, presentaties en spreadsheets maken – zonder daarvoor software te hoeven installeren. Elk document kan uiteraard ook geëxporteerd worden voor offline gebruik.

Join.me

Gewoonlijk moeten alle teamleden software installeren om toegang te hebben tot je scherm, maar dat is niet het geval met online collaboration tool Join.me. Enkel de “gastheer” installeert de Join.me software, en hij kan dan een link delen met ander teamleden zodat ze op zijn scherm kunnen meekijken. Je kan via Join.me andere teamleden ook toegang geven tot je muis en keyboard. Ze kunnen je dus gemakkelijk helpen vanop afstand als je in de problemen zit.

Google Hangouts

Ook Google Hangouts is een handige online collaboration tool. Je kan via Google Hangouts immers gratis tot 100 mensen uitnodigen voor een videogesprek. Bij de meeste andere diensten betaal je extra zodra een derde persoon zich bij het gesprek aansluit.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans