301 redirect, dé oplossing voor verouderde productpagina’s

301 redirectIedere website krijgt vroeg of laat te maken met verouderde pagina’s. Om producten of diensten aan de man te krijgen via een website is het essentieel dat dat pagina’s geoptimaliseerd zijn zo doende dat men geen nieuwe klanten afschrikt. Maar wat is de oplossing voor verouderde productpagina’s zonder de hele SEO strategie overhoop te gooien?

Vermijd Verouderde poductpagina’s

Het overkomt iedere website die producten aanbiedt wel eens. Zo kunnen producten uitverkocht zijn, uit de productie zijn genomen of vervangen door een ander model. Dan is het van groot belang dat u hier meteen bij bent. Het is mogelijk gewoonweg deze pagina te wissen. Maar dan verliest u ook de pageranking die deze pagina verzorgt wat uw ranking in Google aantast.

Als u uw pagina’s wist dan leidt uw ranking ook eronder doordat u uw interne linkstructuur aantast. Door de pagina te wissen ontstaan er links naar een pagina die niet bestaat en u verliest links die op de verwijderde pagina stonden die navigeerde naar andere pagina’s binnen uw website.

De content van uw website is een zeer dierbaar onderdeel van uw site. als bezoekers op uw site komen en zien dat het product dat zij willen is uitverkocht of gewoon niet aanwezig is dat heeft dit een zeer negatieve uitstraling. Deze bezoeker verlaat uw website en loopt naar de concurrentie. En met behulp van de social media gaat het binnen de community snel de ronde uw website vol staat met producten die u eigenlijk niet heeft.

Wat te doen?

Zoals eerst al gezegd kan u uw pagina verwijderen maar dit is eigenlijk het domste wat u kan doen want voor hetzelfde geld gooit u een deel van uw dierbare pageranking gewoon in de vuilbak. Maar u kan geen verouderde pagina’s ergens op website dulden want dit doet uitschijnen dat u niet professioneel bezig bent met uw website en onderneming.

De oplossing voor dit probleem is het toevoegen  van 301 redirect. Zo blijft de pagina voor de zoekmachine nog bestaan dus ook zijn pageranking. De vraag is echter waar leidt u deze mensen naartoe? Bij een product waarvan een nieuwe versie bestaan linkt u naar de pagina met het nieuwe model. Als het product niet vervangen wordt dan kan u kiezen. Zo kan u kiezen voor een productpagina van het merk of naar een pagina waar verwante producten worden getoond.

Wees er snel bij

Het is dus essentieel voor een goede vertrouwensband dat uw klanten geen verouderde pagina’s voorgeschoteld krijgen. Wees dus goed voorbereid als zich dit voordoet. Het is dus van groot belang dat u op de hoogte bent van uw eigen stock wanneer deze op is zodat u weet dat u moet optimaliseren. Blijf daarom ook altijd up to date van nieuwe modellen bij uw aangeboden merken. Een verzorgde geoptimaliseerde site zorgt voor eerste belangrijke vorm van vertrouwen tussen u en de klant.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *