3 manieren om de levensduur van je Tweet te verlengen

Twitter: de levenduur van je tweet verlengen

Wat het verschil is tussen een gezonde en een zieke tweet? Simpel gezegd: gezonde tweets leven langer. Hoeveel langer? Daar is de jury het nog niet over eens. Sommige rapporten zeggen 48 uur, anderen zeggen 18 minuten. Hoe dan ook, we zijn marketeers en we streven naar die gezonde tweets  die onze volgers bereiken en engageren.

Met 9100 tweets die elke minuut voorbijscrollen, moeten we er alles aan doen om onze tweet te doen opvallen. Er zijn heel wat externe factoren die de levensduur van een tweet beïnvloeden zoals aantal volgers, tijd van de dag, … Om ervoor te zorgen dat je tweets zoveel mogelijk impact hebben, heb je een plan nodig. Dus: drie strategieën om je tweets de beste kans te geven om gezond te zijn en op te vallen bij je volgers.

1 Optimaliseer je tweets voor retweets

Een van de beste dingen aan marketing op Twitter is dat het een ingebouwd mechanisme heeft om de levensduur van je tweet te verlengen: de retweet.

Wanneer iemand je tweet retweet wil dat zeggen dat ze de inhoud waardevol genoeg vonden om het met hun eigen volgers te delen. Hierdoor verleng je de levensduur van je tweet en bereik je veel meer volgers. Nog een tip: probeer steeds een tweet rond de 115 tekens te maken voor een optimaal retweet-vermogen! In een retweet moet immers ook je naam passen.

2 Meer volgers

Er is geen magisch getal als het op volgers aankomt. Maar hoe meer volgers je hebt, hoe groter de kans is dat iemand je update ziet en zich engageert. Als bijvoorbeeld Justin Bieber jouw tweet retweet, is de kans groot dat jouw tweet door miljoenen mensen gezien wordt. Maar als je geen megaster bent, moet je genoegen nemen met het verwerven van volgers op de “ouderwetse” manier.

3 Gebruik een hashtag in je tweets

Hashtags worden vaak gebruikt om het onderwerp en de context van een tweet weer te geven. Gebruik dus niet het woord “sociale media” in je tweet, maar voeg #socialmedia toe aan je update. Op die manier bereik je diegene die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Via hashtags kan je bijvoorbeeld ook gemakkelijk tweets zoeken. Een geoptimaliseerde tweet met de juiste hashtag is dus een must om de levensduur van je tweet te verlengen.

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *